​Termisk sprøjtning og indsmeltning

Thybotech udfører både termisk indsmeltning og sprøjtning for alle typer erhverv og industri. Vi er eksperter inden for renovering, reparation og servicering af pumper og maskinanlæg. Vi dækker hele Danmark og tilbyder desuden professionel rådgivning for vores kunder.

For at bevare effektiviteten og forlænge holdbarheden af maskinelementer og andre dele, der er følsomme overfor korrosion, kan man anvende termisk sprøjtning eller indsmeltning. Levetiden på de renoverede emner kan i nogle tilfælde forlænges helt op til 5 gange, da der er et meget højt karbidindhold i belægningerne.


Hvad er termisk sprøjtning?

Termisk sprøjtning er en proces, hvor man opvarmer metalpulver og påsprøjter ønskede sliddele. Der kan blandt andet være tale om lejepasninger, snøreliv på aksler, pumpedele, geardele, aksler, glidelejer, tætninger, maskindele, ventilstænger, stempler, føringer, valser, slidskinner eller andre maskinelementer. Til denne type korrosionsforebyggelse anvender vi CASTOLIN CastoDyn DS 8000, som er enormt effektivt og økonomisk bæredygtig til formålet.

Hvad er termisk indsmeltning?

Termisk indsmeltning er en proces, hvor man påsprøjter metalpulver, og indsmelter med ilt og gas. Man opvarmer emnet først, derefter påsprøjter man metalpulver. Til sidst en indsmeltning af det påsprøjtede materiale i emnet. 

Efter bearbejdningen kan der kun slibes med diamantsten. Denne metode kan bruges, hvor man har enormt stor slid, som på f.eks. ruller, medbringer, griber, skær, skinner og andet lignende udstyr. Ved valg af termisk påsprøjtning eller indsmeltning som korrosionsforebyggende overfladebehandling benytter vi CASTOLIN Eutalloy og CastoFuse.

Hvad er fordelene ved disse teknikker?

Wolframkarbid har en hårdhed på ca. 2200 HV5 - typiske slidpartikler som for eksempel kvarts/sand har en hårdhed på ca. 1200-1500 HV5. Til sammenligning ligger hårdheden ved diverse varmebehandlinger (hærdning) typisk på 700-800 HV5.

Både termisk indsmeltning og termisk sprøjtning vil give en væsentligt højere slidbestandighed og styrke. Men det kræver en meget nøjagtig proces i forbearbejdningen samt efterbearbejdningen. I hver proces af bearbejdning vurderes der, om emnet skal drejes eller slibes på mål.

Certificeret Castolin Diplom

​Også en økonomisk løsning

Fordelene ved processen er ikke kun den betydelige længere levetid, men også en meget lav friktionskoefficient, gode slidegenskaber og gode korrosionsegenskaber. Det er i de fleste tilfælde en langt bedre løsning at købe et billigere materiale og få dette belagt med en tynd belægning, frem for at købe dyrere værktøjsstål der efterfølgende skal varmebehandles. Det er ikke kun en fordel i forhold til økonomi, men også i forhold til slidbestandighed.

Kontakt os for rådgivning eller akut hjælp

Ring til Thybotech ApS på telefon 20 86 26 40 hvis du har brug for hurtig assistance ved akut nedbrud.

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores priser, ydelser eller har brug for yderligere rådgivning om termisk sprøjtning eller termisk indsmeltning. 

Du kan kontakte os på telefon 20 86 26 40 eller via e-mail thorben@thybotech.dk

Maskiner og udstyr fra værkstedet og CASTOLIN

Hvad er Termisk sprøjtning og Termisk indsmeltning?​

Termisk sprøjtning er en overfladebehandlingsteknik, hvor et materiale opvarmes til en høj temperatur og derefter sprøjtes på en overflade i form af små partikler. Denne proces skaber et beskyttende lag, der kan forbedre materialets slidstyrke, korrosionsbestandighed og varmebestandighed. Teknikken anvendes i en række industrier, herunder luftfart, energi og fremstilling, for at forlænge komponenters levetid og forbedre deres ydeevne.

Termisk indsmeltning, derimod, involverer opvarmning af et pulver eller en tråd til et punkt, hvor det smelter og flyder sammen med en overflade, hvilket skaber et sammenhængende lag. Denne metode anvendes ofte til at påføre belægninger, der kræver høj vedhæftning til underlaget samt forbedret beskyttelse mod slid, korrosion eller varme. Termisk indsmeltning sikrer en stærk mekanisk og kemisk binding mellem belægningen og materialet, hvilket resulterer i en holdbar og langvarig beskyttelse.​

Har du spørgsmål til vores maskinservice?

Så udfyld formularen her på siden. Beskeden vil blive sendt direkte til Thorben Nørskov.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Det siger vores kunder

Nedenfor kan du se et udpluk af kundeanmeldelser fra vores Facebook side.

stars

Jeg vil anbefale Thybotech

"Professionel og forstår teknikken til bunds og jeg har oplevet de endvidere kan levere en tilbundsgående årsagsanalyse på en hændelse"

- Torben Rasmussen

stars

Mega professionelle

"Mega professionelle i deres måde at løse tingene på."

- Martin Bæk

stars

Fagligt høje kvalifikationer

"Ordholdende - fagligt høje kvalifikationer - ansvarsbevidste ansatte."

- Jan Nielsen

Vi har siden 2007 serviceret danskerne med reparation og vedligeholdelse af pumper og maskiner.

Kontaktoplysninger

Thybotech ApS

Industrivej 12, 8653 Them

Klik her for rutevejledning

Telefon: 20 86 26 40

E-mail: thorben@thybotech.dk