Reparation og forebyggende vedlighold af pumper og maskiner

Vi skaber tryghed for kunden
​Døgnservice​

​Termisk sprøjtning og indsmeltning

Thybotech udfører både termisk indsmeltning og sprøjtning for alle typer erhverv og industri. Vi er eksperter inden for renovering, reparation og servicering af pumper og maskinanlæg. Vi dækker hele Danmark og tilbyder desuden professionel rådgivning for vores kunder.

For at bevare effektiviteten og forlænge holdbarheden af maskinelementer og andre dele, der er følsomme overfor korrosion, kan man anvende termisk sprøjtning eller indsmeltning. Levetiden på de renoverede emner kan i nogle tilfælde forlænges helt op til 5 gange, da der er et meget højt karbidindhold i belægningerne.


Hvad er termisk sprøjtning?

Termisk sprøjtning er en proces, hvor man opvarmer metalpulver og påsprøjter ønskede sliddele. Der kan blandt andet være tale om lejepasninger, snøreliv på aksler, pumpedele, geardele, aksler, glidelejer, tætninger, maskindele, ventilstænger, stempler, føringer, valser, slidskinner eller andre maskinelementer. Til denne type korrosionsforebyggelse anvender vi CASTOLIN CastoDyn DS 8000, som er enormt effektivt og økonomisk bæredygtig til formålet.

Hvad er termisk indsmeltning?

Termisk indsmeltning er en proces, hvor man påsprøjter metalpulver, og indsmelter med ilt og gas. Man opvarmer emnet først, derefter påsprøjter man metalpulver. Til sidst en indsmeltning af det påsprøjtede materiale i emnet. 

Efter bearbejdningen kan der kun slibes med diamantsten. Denne metode kan bruges, hvor man har enormt stor slid, som på f.eks. ruller, medbringer, griber, skær, skinner og andet lignende udstyr. Ved valg af termisk påsprøjtning eller indsmeltning som korrosionsforebyggende overfladebehandling benytter vi CASTOLIN Eutalloy og CastoFuse.

Hvad er fordelene ved disse teknikker?

Wolframkarbid har en hårdhed på ca. 2200 HV5 - typiske slidpartikler som for eksempel kvarts/sand har en hårdhed på ca. 1200-1500 HV5. Til sammenligning ligger hårdheden ved diverse varmebehandlinger (hærdning) typisk på 700-800 HV5.

Både termisk indsmeltning og termisk sprøjtning vil give en væsentligt højere slidbestandighed og styrke. Men det kræver en meget nøjagtig proces i forbearbejdningen samt efterbearbejdningen. I hver proces af bearbejdning vurderes der, om emnet skal drejes eller slibes på mål.

Certificeret Castolin Diplom

​Også en økonomisk løsning

Fordelene ved processen er ikke kun den betydelige længere levetid, men også en meget lav friktionskoefficient, gode slidegenskaber og gode korrosionsegenskaber. Det er i de fleste tilfælde en langt bedre løsning at købe et billigere materiale og få dette belagt med en tynd belægning, frem for at købe dyrere værktøjsstål der efterfølgende skal varmebehandles. Det er ikke kun en fordel i forhold til økonomi, men også i forhold til slidbestandighed.

Kontakt os for rådgivning eller akut hjælp

Ring til Thybotech ApS på telefon 20 86 26 40 hvis du har brug for hurtig assistance ved akut nedbrud.

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores priser, ydelser eller har brug for yderligere rådgivning om termisk sprøjtning eller termisk indsmeltning. 

Du kan kontakte os på telefon 20 86 26 40 eller via e-mail thorben@thybotech.dk

Maskiner og udstyr fra værkstedet og CASTOLIN

Firmaoplysninger​

Thybotech ApS

CVR: ​30496582

Adresseoplysninger​

Industrivej 12

8653 Them

Kontaktoplysninger

Sociale medier