Reparation og forebyggende vedlighold af pumper og maskiner

Vi skaber tryghed for kunden
​Døgnservice​

Stolt!!! Må man ikke gerne være det af sit arbejde?

​En af vores kunder havde for 11 år siden en udfordring med en 18 bars lavtryks fødepumpe som lækkede ved samlingerne hvor o-ringene tætter. Kunden havde fået den lavet ved en anden virksomhed for år tilbage af to omgange. Men det lykkedes ikke, og problemet blev større og større. Ja gulvet omkring pumpen blev ødelagt, af alt det varme vand som opløste gulvet og måtte efterfølgende renoveres.

Problemet skyldes at der var tæring i o-rings sporerne og modparten hvor o-ringene ligger imod. O-ringene var i typen EPDM.​

Jeg foreslog at jeg kunne renoverer pumpen. Lidt skeptisk tankegang var der, for kunne man det? Jeg fik lov til at udføre opgaven med at få pumpen tæt igen. Men det var også kun fordi kunde havde fået tilbud på en ny pumpe. Men så skulle der også ny motor, fundament, styring og nye rør svejses på. Så det ville blive dyrt.

Jeg adskilte pumpen og fik den rengjort opmålt og gennemgået. Kunden havde mange start og stop. Så jeg vidste også at EPDM o-ringe ikke var det bedste. For EPDM o-ringe bliver hårde med tiden med for mange kold og varm opstarts kørsler. Så jeg anbefalede at vi satte CHEMRAZ o-ringe i, selvom de var meget dyrere at anskaffe. Dertil ville jeg finde dem i en standard størrelse.


​Jeg renoverede alle o-rings spor og anlægs plader. Hvor jeg drejede o-rings sporerne ud til denne nye standard størrelse i CHEMRAZ o-ring. Dertil renoverede jeg modparten med termisk påsprøjtning i syrefast. Den tætnede flade var forøget med 1,00 mm. Dertil blev der fremstillet ny aksel i en special legerings stål som kan tåle de varmeudvidelser som en fødepumpe er udsat for på meget kort tid. Derefter blev pumpen samlet med nye sliddele bestående af patrontætninger, lejer, pakninger og o-ringe. Pumpen blev monteret og laseroprettet.

Jeg udførte opgaven på den første pumpe i 2008 og den anden pumpe med samme opgave i 2009.


​Kunden har så kontaktet mig igen, da den ene patrontætning var utæt og skulle udskiftes. Da jeg så skulle adskille pumpen, opdagede jeg at lejet var havareret og havde ødelagt akslen. Så det ville kræve en renovering af pumpen på værkstedet.

Jeg har nu fået pumpen adskilt efter 11 år. Og nu var min overraskelse blevet til min stolthed. Jeg anbefalede kunden for 11 år siden at jeg kunne lave pumpen med ny o-rings type og, termisk påsprøjtning af tæret o-rings overflader. Pumpen har kørt upåklageligt i alle disse år, og den anden med også. Jeg kan også se på de dele som blev renoveret dengang, er stadig er meget fine i overfladen. Og det glæder mig meget at kunne påvise at det har været den rigtige løsning for kunden.


Hvis du/i har lignende opgaver, så ring til mig. Eller send mig en mail.

thorben@thybotech.dk
Firmaoplysninger​

Thybotech ApS

CVR: ​30496582

Adresseoplysninger​

Kontaktoplysninger

Sociale medier